Over mij...

 

Hallo, ik ben Helène van Rijn (1961). Dol op Delft sinds ik er in 1980 voor het eerst rondwandelde. Ik werkte bij Delftse organisaties zoals TNO en Rijkswaterstaat en sinds 2013 woon ik er ook.

Mijn liefde voor fotografie begon rond mijn 25e toen ik een Nikon analoge camera kreeg. Ik fotografeerde veel op reis; natuur- en straatfotografie. Mijn fotografie kwam in een stroomversnelling toen ik met een Sony digitale spiegelreflex camera veel kon experimenteren. Zo liet ik mijn kinderen van schommels springen om ze in hun sprong vast te leggen.

In 1985 kwam ik als marketeer voor het eerst in aanraking met professionele fotografie. Ik kocht beeldmateriaal in beeldbanken of liet het als opdrachtgever maken. Na verschillende hobby cursussen wilde ik het wat serieuzer aanpakken en  haalde het diploma vakfotograaf bij de School voor Fotografie in Breda. Vervolgens specialiseerde ik mij in documentaire fotografie bij Ramon Mangold, winnaar van twee zilveren camera’s en eveneens verbonden aan de School voor Fotografie. 

Ik fotografeer voor ANP / Hollandse Hoogte en maak illustratief beeld, vooral van sociale thema’s zoals ongewenste intimiteiten, digitale veiligheid en criminaliteit.  Mijn beelden worden gepubliceerd in de landelijke en regionale media, tijdschriften en uitgaven van met name non profit organisaties.

En, je kunt mij natuurlijk vaak in Delft vinden in het gezelschap van mijn camera, om de schoonheid en nieuwe ontwikkelingen in de stad vast te leggen. Voor mij is het: Eens dol op Delft, altijd dol op Delft.

Bekijk mijn profiel op LinkedIn